29.07.2024 12:22

Ücret politikası değişiyor: Kaynakçı bankacıdan çok kazanıyor

Usta kaynakçı, deneyimli bankacıdan yüksek maaş alıyor.

Artan üniversite mezunu sayısı istihdamda dengeleri değiştirdi. Firmalar mavi yaka çalışan bulmakta zorlanıyor. Bu durum şirketlerin ücret politikasını da değiştirdi.

MAVİ YAKALI ÇALIŞAN BULMAK ZORLAŞTI

Çalışma hayatındaki son durum, İstanbul Ticaret Odası’nın yayımladığı istihdam raporuna yansıdı. Rapora göre, firmalarda ciddi düzeyde ilave çalışan ihtiyacı bulunuyor.

Özellikle kalifiye mavi yakalı personel ve vasıflı usta bulmak zorlaştı.

Mavi yakalı çalışan istihdamında birkaç problem öne çıkıyor.

İlk sorun teknik eğitim sisteminin yetersizliği..

Ardından imaj-statü problemi geliyor.

Çünkü istihdam piyasasında “beyaz yakalı” olmak statü göstergesi olarak kabul ediliyor.

ARTIK BULUNMUYOR

Açık işlerde mavi yaka mesleklerin ciddi bir hakimiyeti var.

Zanaatkar, operatör ve montajcı bulmak eskiye oranla çok daha zor.

Bu mesleklerde iş beğenmemenin daha yaygın olduğu belirtiliyor.

İTO’nun raporuna göre,, üç beş gün çalıştıktan sonra firma değiştirilebiliyor. Ya da yüzde 10’luk maaş artışı için başka bir işe geçilebiliyor..

FİRMALARIN KRİTERLERİ DEĞİŞTİ

Çalışan bulmakta zorlanan firmalar kriterlerini gevşetmeye başladı.

Artık mavi yaka çalışanlarda daha az tecrübe aranıyor, daha yüksek maaş veriliyor. Raporda, “Usta kaynakçı, 10 yıllık bankacıdan daha yüksek maaş alıyor” tespiti de yapıldı.

Bir kariyer sitesinin verilerine göre, usta kaynakçıların aylık ücreti 40 bin lirayı aşabiliyor.


Bu konu tarafından 3 ay önce paylaşıldı.

Etiketler:


⚠️ Son Dakika

  • Güncel Haberler
  • Dünyadan Haberler
  • Spor Haberleri
  • Ekonomi Haberleri
  • Sağlık Haberleri
  • Son Dakika

👥 Online Haber

Online Haberler, siyaset, güncel olaylar, iş dünyası, spor, kültür ve eğlence gibi çok çeşitli konuları ele alan önde gelen bir Türk haber sitesidir. Deneyimli gazeteciler ve editörlerden oluşan bir ekiple Online Haberler, okuyucularına zamanında yüksek kaliteli ve doğru haberler sunar. Web sitesi, ulusal ve uluslararası haberlerin kapsamlı kapsamıyla bilinir ve okuyucularına dünyayı şekillendiren önemli olaylar hakkında güncel bilgiler sağlar. Online Haberler ayrıca, izleyicilerine karmaşık konulara ilişkin içgörü sağlayan çeşitli alanlardaki uzmanlardan analiz parçaları ve görüş makaleleri sunar. Web sitesinin kullanıcı dostu arayüzü, okuyucuların farklı bölümlerde gezinmesini ve aradıkları bilgileri hızla bulmasını kolaylaştırır. Genel olarak Online Haberler, güncel olaylar hakkında bilgili ve kapsamlı raporlama arayanlar için güvenilir bir haber kaynağıdır.
Chat Sohbet Odaları Son Dakika Son Dakika Dünya Haberleri Gündem Haber Haberler Magazin Haber Film Dizi Haberleri Haber Saati Halka Arz Backlink Siteleri Canlı Haber Son Dakika Film Son Dakika Sohbet Dünyası Son Dakika Antalya Boyacı Antalya Boya Ustası Magazin Son Dakika Haber Zamanı Antalya Boyacı Ustaları Gündem Haberleri . . , Magazin Haber . Haber Haberler Otomobil Haber Haberler Dünyadan Haberler Ekonomi Haberleri Chat Siteleri Sağlık Haberleri Haber Saati Haber Portalı