16.10.2024 20:27

Bitcoin neden yükseliyor?

Bitcoin, 16 Ekim itibarıyla 67 bin 189 dolara çıkarak son bir haftada yüzde 8,23, son bir ayda ise yüzde 13,71 değer kazandı. Çin’in açıkladığı teşvik paketi, piyasalardaki yükselişte etkili oldu. Tesla’nın Bitcoin varlıklarını gizemli cüzdanlara taşıması ise dikkat çekti. 

Yüksek volatilitesi ile bilinen kripto para piyasasındaki yükselişin arkasındaki en büyük sebebin Çin’in açıkladığı teşvik paketi olduğu öngörülüyor. Çin’in “emlak piyasasını düzenlemek” adına teşvik paketi açıklaması, hem küresel piyasalarda hem de kripto piyasasında yükselişe neden oldu.

ETF’LERE TARİHİ GİRİŞ

14 Ekim’de tüm spot Bitcoin ETF’leri 555,90 milyon dolarlık bir giriş kaydetti. Ayrıca, Bitcoin ETF’lerinin toplam işlem hacmi 25 Ağustos’tan bu yana en yüksek olan 2,78 milyar dolara ulaştı.

Altcoin piyasasında da genel anlamda bir toparlanma yaşanırken, ETF’lere yönelik yatırımcı ilgisi de artarak piyasa likiditesine katkıda bulundu.

Bu güçlü performans, yatırımcıların Bitcoin ETF’lerine olan ilgisinin hızla arttığını ve hem kurumsal hem de perakende yatırımcıların bu alana yöneldiğini gösteriyor.

KRİPTONUN ODAĞINDA ABD SEÇİMLERİ VAR

ABD’de yaklaşan başkanlık seçimleri ve Çin’den gelen pozitif veriler kripto piyasasının yükselişine katkı sağlayan etkenler arasında yer alıyor. Çin, ekonomik teşvik ile parasal gevşemenin sinyallerini verdi. Söz konusu veriler, Bitcoin destekçisi Donald Trump’ın ABD seçimlerine yönelik anketlerde öne geçmesiyle birleşti. Pozitif sinyaller BTC fiyatını 66 bin dolara taşıdı.

Başkan adayı Donald Trump, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) Başkanı Gary Gensler’i görevden alma sözü verirken, aday Kalama Harris kripto para birimleri için düzenleyici bir çerçeveyi destekleme sözü verdi.

TRUMP’IN DESTEKLEDİĞİ PROJE SINIFTA KALDI

Öte yandan Trump ailesinin desteklediği yeni kripto projesi World Liberty Financial piyasaya çıktı.

Başkan adayı Donald Trump, token satışına ilişkin yaptığı paylaşımında, “Kripto, geleceğin anahtarıdır. Bu muazzam teknolojiyi benimseyelim ve dijital ekonomide öncü olalım.” dedi.

Platformun yeni WLFI tokenlarının ilk satışları hedeflenen rakamın çok altında kaldı. Hedeflenen 300 milyon dolarlık token satışının sadece yüzde 3,4’üne ulaşılabildi.

Kripto analistleri, 66 bin dolar bölgesinde işlem gören Bitcoin’in (BTC) yükselişine devam edeceğini öngörüyor.  


Bu konu tarafından 2 gün önce paylaşıldı.

Etiketler:


⚠️ Son Dakika

  • Güncel Haberler
  • Dünyadan Haberler
  • Spor Haberleri
  • Ekonomi Haberleri
  • Sağlık Haberleri
  • Son Dakika

👥 Online Haber

Online Haberler, siyaset, güncel olaylar, iş dünyası, spor, kültür ve eğlence gibi çok çeşitli konuları ele alan önde gelen bir Türk haber sitesidir. Deneyimli gazeteciler ve editörlerden oluşan bir ekiple Online Haberler, okuyucularına zamanında yüksek kaliteli ve doğru haberler sunar. Web sitesi, ulusal ve uluslararası haberlerin kapsamlı kapsamıyla bilinir ve okuyucularına dünyayı şekillendiren önemli olaylar hakkında güncel bilgiler sağlar. Online Haberler ayrıca, izleyicilerine karmaşık konulara ilişkin içgörü sağlayan çeşitli alanlardaki uzmanlardan analiz parçaları ve görüş makaleleri sunar. Web sitesinin kullanıcı dostu arayüzü, okuyucuların farklı bölümlerde gezinmesini ve aradıkları bilgileri hızla bulmasını kolaylaştırır. Genel olarak Online Haberler, güncel olaylar hakkında bilgili ve kapsamlı raporlama arayanlar için güvenilir bir haber kaynağıdır.
Chat Sohbet Odaları Son Dakika Son Dakika Haber Portalı Sabah Haberleri Dünya Haberleri Gündem Haber Haberler Magazin Haber Film Dizi Haberleri Haber Saati Halka Arz Backlink Siteleri Canlı Haber Son Dakika Film Son Dakika Sohbet Dünyası Son Dakika Antalya Boyacı Antalya Boya Ustası Magazin Son Dakika Haber Zamanı Antalya Boyacı Ustaları Gündem Haberleri . . , Magazin Haber . Haber Haberler Otomobil Haber Haberler Dünyadan Haberler Ekonomi Haberleri Chat Siteleri Sağlık Haberleri Haber Saati